Skip to main content

Headhunting is een vak dat wij al 25 jaar beoefenen

De Raad van Advies adviseert de partners van Financial Assets bij de verdere uitbouw en versterking van haar bedrijf en ondersteunt haar bij het maken van strategische en koersbepalende beslissingen.

Mr. Ruud Hendriks (voorzitter) is als Senior Advisor onder andere verbonden aan Van Lanschot Kempen, Pictet en Add Value. Hij adviseert tevens ultra-high-net-worth individuals in binnen en buitenland. Hiervoor was Ruud Senior Advisor voor onder meer KKR, Lombard Odier en MAN Group. Van 2000 tot 2010 was hij MD bij Goldman Sachs Asset management en als Co-Head Sales verantwoordelijk voor de divisie EMEA. Van 1980 tot 2000 was Ruud werkzaam bij Robeco Institutional Asset Management als Senior Executive Vice President, Global Head of Institutional Sales. In die periode was hij tevens lid van de Executive Board van Rodamco NV. Ruud studeerde rechten aan de VU in Amsterdam.

Theo Kocken is professor Risk Management aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In 2000 heeft hij de Investment & Risk Management Consultancy firm Cardano opgericht. Theo is Chairman van de Cardano Development Foundation en daarnaast buitengewoon hoogleraar aan de NWU University Zuid-Afrika. In de laatste 25 jaar heeft Theo diverse boeken en artikelen gepubliceerd over Risk Management, Pensioenfondsen en Financial Markets. Samen met Monthy Python’s Terry Jones produceerde hij de film “Boom Bust Boom” over de financiële crisis. In 2022 produceerde Theo de documentaire “Your 100 year life” over het fenomeen van structureel hogere levensverwachting en de oplossingsrichtingen daarvoor.
Voordat Theo in 2000 Cardano oprichtte, werkte hij in de bancaire sector als o.a. Head of Market Risk bij ING en Rabobank. Theo is afgestudeerd in Business Administration en Econometrie en is gepromoveerd aan de VU Amsterdam.

Annemarie Mijer (1970) is Vice Chairman Executive Board en Chief Risk Officer van Athora Netherlands. Tevens is zij lid van de Raad van Commissarissen van Klaverblad Verzekeringen en lid van de Raad van Toezicht van Stichting Pensioenfonds Medisch Specialisten. Daarvoor was zij Managing Director, Head of Central Risk Management bij ABN AMRO en Lid van de Raad van Bestuur en Chief Risk Officer van de Delta Lloyd Groep. Daarvoor was zij 20 jaar werkzaam bij de ING Group en de NN Group, onder meer als Bestuurder en Chief Risk Officer van Nationale-Nederlanden Leven. Voorts was zij van 2011 tot 2018 vice-voorzitter in het bestuur van het Koninklijk Actuarieel Genootschap. Annemarie is Actuaris AG en Beleggingsanalist (RBA), en ervaren op de terreinen Actuarial Risk, Operational Risk, Market Risk en Compliance.

Mark van den Biggelaar (1968) is een ervaren Interim Directeur en CFO met sterke affiniteit met financiële markten. De afgelopen jaren voerde hij Interim Opdrachten uit bij onder andere Flora Holland, NSI en CB (Centraal Boekhuis). Hij begon zijn loopbaan in 1990 in een Sales-functie op de ABNAMRO-dealingroom. Daarnaast is Mark bijna 8 jaar RvB-lid bij het beursgenoteerde Heijmans geweest en was hij 10 jaar werkzaam bij Randstad onder meer als Managing Director Business Planning, Strategy & Finance. Verder heeft Mark uitgebreide ervaring op het gebied van restructuring, onder meer als financieel bestuurder bij Samas NV. Daarnaast heeft hij steeds intensieve bemoeienis gehad bij grote verandertrajecten met behulp van nieuwe IT systemen (digital transformations). Mark studeerde bedrijfskunde aan Nijenrode (BBA) en Nederlands Recht in Utrecht. Verder behaalde hij de Master Financial Economics bij het TIAS (Universiteit Tilburg).

Mr. Drs. Shaktie Rambaran Mishre (’s-Gravenhage, 1980) is juriste en bedrijfskundige. Daarnaast is zij opgeleid in de organisatiepsychologie. Ze werkte ruim tien jaar bij advieskantoor KPMG, laatstelijk in de rol van Associate Director. Hier was zij thought leader op gebied van klantvertrouwen, change en leiderschapsontwikkeling binnen de financiële sector. Sinds 2015 adviseert zij vanuit haar eigen praktijk bestuurders, commissarissen en managers bij de vertaalslag van organisatiestrategie naar governance, cultuur en gedrag en faciliteert zij hen bij de continue verbetering hiervan. Shaktie is voorzitter van de Raad van Commissarissen van verzekeraar Univé (het groene hart) en van de remuneratiecommissie. Zij is als docent verbonden aan onder meer Universiteit Nyenrode en Erasmus Universiteit Rotterdam. Eerder was zij lid van de Raad voor het openbaar bestuur, adviesorgaan van regering en parlement, en van de Bankraad, klankbord van de directie van De Nederlandsche Bank.

 

Assets Only® bemiddelt professionals bij financiële instellingen, -specialisten die waarde toevoegen. Met diverse onderscheidende labels is Assets Only actief op het gebied van Risk & Compliance, KYC & AML, Lean & Proces Improvement en Business & Information Analysis.

Als nicheplayer-detacheerder helpt zij haar opdrachtgevers snel en vakkundig aan de juiste deskundigen. Hiertoe investeert Assets Only onophoudelijk in het vinden, opleiden en ontwikkelen van vakkundig personeel. Haar filosofie is dat oprechte betrokkenheid bij de wensen en ambities van onze gedetacheerden, leidt tot beter opgeleide en vooral ook gemotiveerde mensen. Langdurige relaties vereisen een wederzijdse waardering.

Inmiddels werken er meer dan 50 specialisten van Assets Only bij meer dan 15 bedrijven en instellingen. Bij binnen- en buitenlandse grootbanken, maar ook bij kleinere banken, trustkantoren, asset managers, pensioenuitvoerders en betaalplatformen.

Career Advice
Specifiek voor ervaren professionals werkzaam in de financiële sector biedt Financial Assets Career Advice aan, gericht op heroriëntatie van werk, functie en werkgever. Voor professionals op zoek naar een nieuwe baan, een nieuwe uitdaging, bij wie de grootste vraag is: ‘wat is er beschikbaar, waar kwalificeer ik mij voor en hoe pak ik het aan?’
Financial Assets: in depth knowledge en gespecialiseerde partners met meer dan 25 jaar ervaring in de Nederlandse financiële markten staan voor je klaar. Wellicht zijn er nog competenties die je moet bijspijkeren of zijn er specifieke, aanvullende studies nodig om je carrière zo te laten lopen als jij wilt? Career Advice, specifiek gericht op de professional en zijn of haar belang, bieden wij in twee vormen aan:

Quick Career Advice
Quick Career Advice bestaat uit een sessie van één uur, waarin jouw interesses, competenties en realistische, externe mogelijkheden in een nutshell worden besproken. Voor kandidaten die niet woonachtig zijn in Nederland is het uiteraard mogelijk dit gesprek online te voeren.

Career Counseling
Career Counseling is omvattend loopbaanadvies, gericht op een persoonlijk ontwikkelingsproces om de voor jou wenselijke en duurzame veranderingen in je loopbaan te bevorderen. In drie gesprekssessies van een uur -met tussenliggende periodes van één of meer weken- wordt gericht doorgenomen welke mogelijkheden de externe markt biedt. Wat is ‘de markt’; naar welke competenties, ervaring en mindset is er vraag?

 

Financial Assets houdt ook contact met Nederlandse investment- en finance professionals die in het buitenland actief zijn, bijv. in financiële centra als Londen, Frankfurt, München, Zürich, Geneve, Brussel, Parijs, Dubai, Abu Dhabi, Hong Kong, New York, Singapore en Luxemburg.

Wij werken voorts in een Internationale Alliantie samen met gespecialiseerde Executive Search firms in Duitsland en Zwitserland: Fricke Finance & Legal GbR (Frankfurt T +49 69 981 92 78 0) en Guggenbühl & Bächer Recruitment AG (Zürich T +41 44 211 12 21).

In Nederland is Financial Assets partner van de Dutch Association of Corporate Treasurers, de DACT.
DACT, dé beroepsvereniging voor corporate treasurers en treasury professionals in Nederland, telt circa 750 leden, werkzaam bij multinationals, grote en middelgrote ondernemingen, de overheid en ook bij non profit-organisaties.
Als beroepsvereniging bevordert DACT de professionele ontwikkeling van haar leden. Zij biedt een netwerk waarbinnen treasury professionals zich met elkaar verbonden voelen en zij faciliteert een platform voor de uitwisseling van informatie en verdieping van kennis.

 

    

Financial Assets is verheugd sponsor te mogen zijn van Alternatives 4 Children.

Alternatives 4 Children (A4C) is an independent charitable foundation established in 2011 in the Netherlands with the aim to involve professionals from the (Alternative) Financial industry. Originally founded by professionals from the Dutch Alternatives Industry, they are now open to all countries and people from the financial industry. Since 2020 they now also have a UK registered Chapter.

Meer informatie over Career Advice & Career Counseling?

Voor beide adviestrajecten wordt een vergoeding gevraagd. Onze Office Manager Maaike van Wiefferen voorziet je graag van meer informatie over de kosten.